Spring naar inhoud

Kampioen van Leveroy:

Kampioen van Leveroy:

Op zondag 25 augustus organiseerde schutterij St. Barbara het jaarlijkse “Dörpssjeete”, oftewel “De Kampioen van Leveroy”! Dit is een wedstrijd waaraan iedereen, die enige binding heeft met Leveroy, mag deelnemen. Er word geschoten met 3-tallen en bij de kaveling gaan diegene die bij het inschieten van de drietallen niet gemist hebben ook nog eens door voor de persoonlijke titel. Door de jeugd werd er met de windbuks geschoten voor de jeugdkampioen.

Op deze zonnige zondagmiddag was het een gezellig druk bezocht evenement aan de schietboom in Leveroy, en onder het genot van een hapje en een drankje werd er fanatiek gestreden tussen de 3-tallen.

Rond 18.00 uur werd er begonnen met de kaveling van de 3-tallen en voor de persoonlijke titel. Na een groot aantal kavelrondes was het winnende 3-tal bekend, en ging de strijd voor de persoonlijke kampioen nog even door. Op een gegeven ogenblik werden de bölkes van 1,5 X 1,5 cm vervangen door de kleinere bölkes van 1 x 1 cm. Bij het invallen van de schemering was het moment dan aangebroken dat de strijd tussen de laatste twee schutters gestreden was.

Al met al was het een zeer gezellige en geslaagde middag, die ons ook nog een tweetal nieuwe leden heeft opgeleverd.

De winnaars zijn:

Persoonlijk,     Pieter Schreurs
3-tal,                  Leon Beerens, Harrie Heijnen en Frank Kurstjens
Jeugd,                Siem Corsten

Alle winnaars van harte gefeliciteerd.