Spring naar inhoud

Windbukscompetitie 2017/2018

Windbukscompetitie 2017/2018

Zaterdag 13 oktober zijn we weer begonnen aan onze winteractiviteit, de windbukscompetitie 2018/2019. Na de wedstrijdschoten voor het nieuwe seizoen, moest er nog gekaveld worden voor de luchtbukskampioen van seizoen 2017/2018. Deze kaveling waren we al in april van dit jaar begonnen, maar toen er om middernacht nog steeds 3 schutters in de race waren werd het kavelen gestaakt. Vanwege de aankomende examentijd van een van de schutters werd het uitkavelen voor langere tijd uitgesteld, en uiteindelijk werd er besloten om dit direct op de eerste schietavond van het nieuwe seizoen te doen.
Dus op zaterdag 13 oktober kon de strijd voor de luchtbukskampioen weer verder gaan. Helaas melde Maud zich op het laatste moment nog af en ging de strijd verder tussen Math Verwielen en Peter Kempen. Er werd direct begonnen met schieten op de kleine bölkes van 0,5X0,5 cm en 6 schoten per schutter per ronde. Na loting was het Peter die mocht beginnen aan de eerste kavelronde. De eerste 6 schoten van Peter waren raak, en was het Math zijn beurt om de bölkes er af te gaan schieten. Helaas miste Math zijn 6e schot en was na een erg korte strijd de winnaar bekend.


1e plaats Peter Kempen
2e plaats Math Verwielen
3e plaats Maud Sieben

Bij de jeugd was in april al de winnaar bekend, maar de prijsuitreiking moest nog plaatsvinden. Dus op zaterdag 13 oktober heeft Ivanka Beerens eindelijk de wisselbeker in ontvangst kunnen nemen.