Spring naar inhoud

Koning-schieten 2019:

Koning-schieten 2019:

Op zondag 30 september was het weer tijd om te gaan schieten voor de nieuwe Koning voor het seizoen 2019. We verzamelden ons om 13.00 uur bij ons clublokaal aan de Sillenhoek. Nadat we allemaal een bakkie koffie of thee hadden genuttigd, werd het tijd om de trommen om te hangen en op te stellen voor vertrek richting de Onderweg om onze aftredende Koning Hettie en haar begeleider William op te gaan halen. Na een korte optocht, waar onze nieuwe bordjesdrager Fer 

Metsemakers zijn debuut maakte, kwamen we aan op de Onderweg waar we hartelijk ontvangen werden door Koning Hettie en begeleider William. Onder een stralende zon genoten we van een lekkere koude versnapering en konden we even uitrusten alvorens weer in optocht terug te gaan naar het clublokaal. Eenmaal gearriveerd aan de schietboom werd Hettie ontdaan van haar Koninklijke attributen en kon de strijd beginnen voor de nieuwe Koning. Na een lange strijd ( we hadden wel een heel eigenwijze vogel die maar niet wou vallen!) van meer dan 200 schoten, was het uiteindelijk een raak schot van Glenn Heijmans dat de vogel naar beneden haalde.


Bij de jeugd werd er natuurlijk ook fanatiek gestreden voor de titel van Jeugdkoning 2019. De jeugd voerde de strijd met de luchtbuks en schoten op een met bölkes omringde vogel. Na enkele missers maar ook veel rake schoten was het ons meest verse lid, Fer Metsemakers die het winnende bölke wist af te schieten.
Glenn en Fer, van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Verder willen wij iedereen een mooi, gezellig en sportief seizoen 2019 toe wensen.