Spring naar inhoud

Persoonlijk kampioenschap 2018

Persoonlijk kampioenschap 2018

Op zaterdag 25 Augustus 2018 werd er geschoten voor het Persoonlijk Kampioenschap 2018 van de bond EMM. De organisatie was in handen van Schutterij St. Sebastianus Ell.

Van St. Barbara waren er 7 schutters die het afgelopen seizoen geen missers hadden gehad bij de korps-schoten. Helaas was een van onze schutters verhinderd om op zaterdag te gaan schieten in Ell. De overige 6 schutters hebben wel deelgenomen aan het kampioenschap, waarvan 5 schutters in de A-klasse, (Glenn Heijmans, Richard Corsten, Frank Vermij, Leon Beerens en Huub Vermij) en 1 schutter bij de senioren (Elly Reemers). De wedstrijd begon gelijk op bölkes van 1 x 1 cm, en zou na 40 schoten per schutter overgaan op bölkes van 0,5 x 0,5 cm, behalve voor de senioren. Die zouden pas na 75 schoten overstappen op de kleine bölkes.

Helaas waren onze 5 A-klasse schutters al uitgevallen voordat ze 40 schoten gelost gedaan.

Op zondag tijdens het laatste bonds schuttersfeest bij St. Sebastianus werden de prijswinnaars nog gehuldigd, en kon Elly haar prijs in ontvangst nemen van de bondsvoorzitter.hadden gedaan. Alleen onze senior-schutter, Elly Reemers, had de 40 bölkes af, en mocht na de middagpauze nog door kavelen. Uiteindelijk was het 43e schot mis. Hiermee heeft Elly toch nog een mooie 2e plaats behaald bij de senioren van de bond EMM.